Konfirmationsmad

Nu er det den tid på året igen, hvor alle forældre er igang med og planlægge den bedste fest for deres barn. Vi kender det alle – ALTING SKAL VÆRE PERFEKT!

I har allerede sendt indbydelserne ud og booket festlokalet, men hvad med mad og drikke? Dette ern ok den vigtigste post, så ingen tørster elle går sultne hjem.

Men hvad skal man vælge? Det gennemgår vi i denne artikel, så du let kan sammensætte den rigtige konfirmationsmenu.

Hvem vælger konfirmationsmaden

Det er oftest svært og blive enige om, hvem der bestemmer – mor og far betaler, men det hedder sig jo det er barnets fest, så hvad gør vi?

konfirmationsmad

Det lette svar er og sige dem der skal lave det bestemmer menuen. Dog har man altid mulighed for og tilpasse til sine egne favoritter og livretter. Inden I spørger den unge konfirmand til råds om, hvad han/hun foretrækker, skal I som forældre først have besluttet jer for, hvad er budgettet til? Orker vi selv og lave det eller skal vi bestille catering?
Når I har besluttet jer for ovenstaænde kan I tage konfirmanden med på råd, om hans/hendes ønsker.

Vær opmærksom på, at give konfirmanden hele ansvaret for maden, kan godt give en sjov menu, som laksetatar til forret og spaghetti millionbøf til hovedret.

Lav det selv eller bestil udefra?

Det handler helt om, hvor festen holdes og hvor mange gæster der er inviteret.

Er det en mindre forsamling med familie og nære venner hjemme eller i gildesal, kan man overveje og lave det selv.

Lejer man festlokaler på restauranter eller hoteller, forventes det oftest man bestiller fra deres køkken.

Derudover skal du beslutte dig for om du vil kokkerere til alle jeres gæster og stresse over det i dagene op til og på dagen, det er oftest lettere og bestille ude fra, hvor man evt kan bestille mad fra RetNemt, og blot skal holde styr på og nyde festen.

Buffet eller suppe-steg-og-is?

Igen, hvilken slags fest ønsker du? De fleste der afholder det nok med en buffet, da folk bare kan hjælpe sig selv til hvad de vil have, og de kræsne kan sjældent brokke sig heller.

Vælger I og gå med den traditionsrige 3 retters menu, skal I være obs på det kræver nogen til og servere for jer også.

Billig konfirmationsmad

Konfirmationsmaden bliver oftest billigst, hvis man laver den selv, dog findes der flere billige catering muligheder nu om dage. Du kan få catering pakker til de fleste budgetter, og nogen gange kan det være værd og give lidt ekstra pr kuvert og slippe for alt stress og jagen selv.