Konfirmationssange

Det er atter blevet konfirmationstid, og vi skal alle forberede os til den store dag, hvem end konfirmanden er. Er det din bror, søster, barn eller barnebarn, så skal der enten en tale eller en konfirmationssang til, for og gøre dagen festlig. Vi gennemgår i denne artikel, de forskellige muligheder om, hvordan du kan medbringe din egen konfirmationssang til festen og dermed biddrage til festlighederne.

Hvem skal medbringe en sang eller en tale?

Det er som oftest den nærmeste familie, der skal medbringe en tale eller en sang til konfirmanden.
Det vil sige

  • Søskende
  • Forældre
  • Bedsteforældre

Dertil kommer andre tæt relaterede familie og venner, også oftest kan have et indslag med.

Det er god kotume, har andre haft med til dig/dit barn, så har man også med til dem/deres børn.

Gratis konfirmationssange

Internettet boomer af gratis konfirmationssange, som let kan tilpasses ved og indsætte konfirmandens navn i teksten. Nogen er lidt mere smarte lavet, hvor man får lidt hjælp til og indsætte hobbyer og lignende.
En gratis konfirmationssang er som oftest underholdende og drillende, men sjældent særlig personlig.

Man kan finde nogle konfirmationssange med gaver til, hvor man så skal ud og købe nogle gaver der passer til sangen, og dermed føles den pludselig mere personlig.

En god ting og være obs på, ved brug af gratis sange er, at ingen andre har valgt og medbringe samme sang.

Sjove konfirmationssange

Konfirmationssange skal være sjove, drillende og underholdende. Du kan let finde nogle hylende morsomme sange til konfirmanden, hvad end du er forældre, bedsteforældre eller på anden måde relateret til konfirmanden.

Vi vil prøve og samle nogle af de sjoveste konfirmationssange her på siden.

Personlige konfirmationssange

Ønsker du og lave en fuldblods personlig konfirmationssang, så kan du selv vælge og skrible og rimme på livet løs i et par måneder. Eller du kan få en professionel sangskriver til og skrive din sang.

Vælger du en professionel sangskriver (som mange gør), holder man først et møde, hvor du fortæller lidt om personen sangen skal omhandle, og i bliver enige om en melodi – som sangskriveren kan skrive på, men som du også mener de fleste til festen, vil kunne genkende. Det nytter ikke noget og vælge en god melodi – hvis ingen kender den.

Takkesang til konfirmation

Sidst på dagen, når alle andres indslag er overstaæt er det kotume at konfirmanden enten holder en takketale eller en takkesang. Dette er basalt set for og sige tak til alle der kom, og tak for gaver. Men lige såvel, at sige tak for opvæksten til sine forældre og søskende. Og husk og tak dine bedsteforældre for de gode stunder også.

Der findes mange versioner online, hvor man let kan skrible sammen. Er du i tvivl om, hvordan dette skal gøres – så tag fat i et familiemedlem der kan hjælpe dig; enten en storebror/-søster eller onkel/tante – de fleste vil elske og hjælpe dig med dette.

Melodier til konfirmationssange

Som nævnt tidligere i denne artikel, er melodien ret vigtig. Ikke nok med den skal være let og skrive på, så skal den også være letgenkendelig for de fleste, når sangen skal synges. Det nytter ikke noget og tage en Metallica sang, og skrive sangen over, med mindre hele festen af vilde med dem.

Vi har her et par ideer til gode melodier, de fleste kender:

  • I en kælder sort som kuld
  • Der sad to katte på et bord
  • Der er et yndigt land
  • Du må få min sofacykel når jeg dør
  • Det hammer hammer fedt
  • Jeg er så glad for min cykel

Og vi kan blive ved, ovenstaænde 5 er de melodier jeg oftest støder på til fest. Som du kan se er sangene ofte børneklassikere eller almindeligt danske evergreens – dette gør sig gældene ligegyldigt, hvilken anledning du skriver en festsang til, hvad end det er bryllup, konfirmation eller rund fødselsdag

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *