Forår og konfirmation hænger næsten uløseligt sammen. I takt med at anemonerne pibler frem i skovbunden og fuglene fløjter om varmere tider, er de unge – endelig – klar til deres store dag. Konfirmationen. En dag de har forberedt sig til gennem flere uger. Glædet sig til. Ventet på. Og nu er det endelig nu. Nu at de skal trække i deres fineste tøj og have håret sat inden klokkerne ringer ind til fest.
En stor dag, der kan være svær som fraskilt
Det er en stor dag, når ens søn eller datter træder ind i de voksnes rækker og bliver konfirmeret. Her bekræfter de dåben, og man kan derfor næsten kalde det for en dåb nummer to. Og det er da så afgjort værd at fejre! Men det er ikke altid lige til. Især ikke hvis du er fraskilt. For det kan give lidt komplikationer at arrangere, afholde – og ikke mindst betale – en konfirmation som fraskilt. Heldigvis er der hjælp at hente!
Hvem skal nu betale?
Som fraskilt kan du modtage konfirmationsbidrag fra den anden forælder. Det kan også være at du er forpligtet til at betale konfirmationsbidrag. Det afhænger helt af, hvor barnet har sin bopæl. Normalt vil det være den forælder barnet ikke bor hos, som skal betale dette økonomiske bidrag til barnets konfirmation. Således kan man forebygge, at den ene forælder ikke står alene med alle udgifterne til tøj, gaver og fest. Og det kan være lidt af en udskrivning.
Omtanke for nye familiekonstellationer
Men ét er økonomien i forbindelse med en konfirmation. Noget helt andet er selve arrangementet. Festen. For som fraskilt er der nogle ting man bør være særligt opmærksom på. Måske har en af jer været på netdating. Måske er der kommet en ny partner til. Både hos dig og din tidligere ægtefælle. Her kan det være en god idé lige at overveje deres rolle i familien. Er der bordplan i forbindelse med middagen, sidder barnets forældre typisk på hver sin side af konfirmanden. Men hvor skal de nye kærester sidde?
Snak sammen – til glæde for konfirmanden
Det er en klar fordel, hvis I som forældre kan snakke om tingene og blive enige om hvordan konfirmationen skal holdes. Om ikke andet, så for jeres fælles barns skyld. Og for at sikre, at dagen bliver så god og hyggelig som absolut muligt. Og der er mange beslutninger, der skal tages i forbindelse med en sådan dag. Lige fra hvor konfirmationsfesten skal holdes, hvem der skal inviteres og hvad konfirmanden skal have i gave. Så gør jeg umage. Og så rigtig god fest!