Er en konfirmationsgave på 4 ben en god idé?

At blive konfirmand er en stor ting, og dette fejres ofte med fest, god mad og masser af gaver. Men når det kommer til gaverne, så kan der opstå udfordringer for gæsterne. For hvad skal man egentlig give et ungt menneske på 13-14 år? Hvad vil de værdsætte? Og hvad er knap så smart at få I gave?

For kan man egentlig give en hund eller en kat I gave? Og kan de unge menneske administrere det medfølgende ansvar?

Ikke alle unge vil have dyr

Først og fremmest skal man spørge sig selv om den pågældende konfirmand har givet udtryk for at vedkommende ønsker sig at kæledyr. Ikke alle unge mennesker er lige begejstrede for dyr, og nogle foretrækker helt at være fri for de forpligtelser, som der følger med en hund eller en kat.

Har den unge person derimod givet udtryk for i en længere periode at et kæledyr er det største ønske, så bør man vende det med forældrene inden man foretager sig yderligere. Forældrene vil ofte bedst vide, om deres søn eller datter er i stand til at tage sig af dyret og om de selv har mulighed for eller lyst til at hjælpe til.

At have en hund er nemlig ikke blot sjov og leg. Der skal tænkes på hundefoder, gåture, dyrelæge og alt hvad der hører med, og ikke alle børn og unge er klar til det ansvar.

Hund på prøve

er en hund en god gaveide?Da det er en stor ting at give et dyr i gave, bør man måske i stedet overveje at give den pågældende konfirmand en slags prøvehund. Det betyder at man for eksempel kan låne en hund af en ven eller et familiemedlem, så konfirmanden kan prøve at passe hunden i et par dage, og dermed mærke på egen krop, hvad det kræver af tid og ressourcer.

Hunde er klart et af de mest krævende kæledyr at vælge, og hvis konfirmanden bare vil have et hvilket som helst kæledyr, så kan man i stedet overveje at give et dyr, der ikke kræver adskillige gåture dagligt, dyrt foder og dyre dyrelægeregninger.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *